Runas par dabas garšu

posted in: Jaunumi | 0

Sestdien visi laipni aicināti Ruckā mācīties un atklāt dabas garšu. Runas un diskusijas par ēdienu sāksies plkst. 12.00 un turpināsies līdz pat naktij.

Programma:

12:00 Pasākuma sākums, organizētāju un Ruckas muižas saimnieku, Ievas un Kaspara Gobu uzruna.
12.30 Šefpavārs Māris Jansons. Tēma: Reņģes.
13:00 Pētnieks: Māris Olte. Tēma: Kas, ilgtspējīgi peld mūsu ūdeņos un pēc tam mūsu vēderos.
13.30 Šefpavārs Dzintars Kristovskis. Tēma: Sezonalitāte virtuvē.
14.00 Latvijas Universitātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes pētniece Dr.ģeogr. Gunta Kalvāne. Tēma: Sezonalitāte. Daba un cilvēks. Ko zinātnieki domā par sezonalitāti? Vai un kā tā ietekmē 21. gs. cilvēka dzīvi? Vai sezonas mainās?
14.30 Vīndaris Ivars Gaiļūns. Tēma: Latvijas meža ogas dzērienos.
15:00 – 15.30 Pusdienas gatavo Ruckas muižā rezidējošais šefpavārs no Vācijas Manuel Chec*
15.30 Pasaules Dabas fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs. Tēma: Glabsim planētu.
16.00Grauda spēks dibinātājs un īpašnieks Raimonds Biedrītis. Tēma: Pilngraudu milti.
16.30 Dabisku garšu audzētājs trešajā paaudzē Mārtiņš Kaugars. Tēma: Garšas pavasaris. Sēklu dīkšanas un augšanas fāzes.
17.00 Dr.ģeogr. Vidzemes Augstskolas docents Andris Klepers. Tēma: Cik maksā soļanka, jeb dabas garšas potenciāls tūrismā.
17.30 Šefpavārs Artūrs Taškāns. Tēma: Garšas esamība.
Vakariņas: Vesela jēra cepšana ar malku no saimniecības Mikaitas, ugunskurā cepti kartupeļi*
Pasākumu vada Arvis Zēmanis.

Organizētāji lūdz ierasties visus līdz plkst. 12:00
Ieejas maksa 5€. Pieteikšanās dabasgarsa@gmail.com
*Pusdienas un vakariņas pieejamas par papildus samaksu.