Aicinām uz festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” aktivitātēm Ruckas muižā

Festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” bērniem un jauniešiem ietvaros mākslinieki, eksperti, pavāri un radošo darbnīcu dalībnieki kopīgi modelēs nākotni caur mākslas un ēdiena prizmu. Katru dienu atklātajā stundā būs gaidāmi pārsteigumi un iespēja nobaudīt dažādus interesantus ēdienus un ēdiena eksperimentus. Aicinām pievienoties mums šajā radošajā ceļojumā! 

No 11. jūlija līdz 15. jūlijam Ruckas muižā, Piebalgas ielā 19 gaidīsim uz festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” radošo darbnīcu atklātajām stundām no plkst. 15:00 līdz plkst. 16:00. Atklātajās stundās prezentēsim darbnīcu dalībnieku un mākslinieku radošos darbus, cienāsim ar Līgatnes Pavāru mājas gatavotajiem ēdieniem un dalīsimies ar pieredzēto. Būs arī cukurvate un slašijs, katras dienas tematikā! Savukārt svētdien plkst. 12:00 festivālu noslēgsim ar izstādi!

Otrdiena, 11. jūlijs – nākotnes picu vizualizēšana ar mākslīgā intelekta palīdzību. Atklātajā stundā būs iespēja iepazīties ar darbnīcas dalībnieku idejām un nobaudīt picas, kas taps sadarbībā ar māksliniekiem un pavāriem no Līgatnes Pavāru mājas.

Trešdiena, 12. jūlijs – darbnīcu dalībnieki apgleznos šķīvjus un izzinās permakultūras dārza noslēpumus. No plkst. 15:00 līdz plkst. 16:00 aicinām visus apskatīt darbnīcu dalībnieku veikumu un nogaršot Pavāru mājas sagatavotos pesto, kas gatavoti no dažādām dārzos atrodamām izejvielām.

Ceturtdiena, 13. jūlijs – sabiedrotais no citas sugas: darbnīcu dalībnieki audzēs austersēnes uz apģērba. Atklātajā stundā būs iespēja apskatīt darbnīcā paveikto un nogaršot street-food ēdienus sēņu tematikā.

Piektdiena, 14. jūlijs – citplanētieši uz zemes: invazīvā suga amerikas signālvēži – spēles veidošana ar darbnīcas dalībniekiem. Atklātajā stundā pasniegsim signālvēžus čilli šokolādes mērcē.

Sestdiena, 15. jūlijs – darbnīcā tiks imitēta dzīve kosmosā un gatavoti kosmosa ēdieni. Darbnīcas noslēgumā prezentēsim savas idejas par nākotni kosmosā, atklātajā stundā no plkst. 15:00 būs iespēja nogaršot kosmosa saldējumu.

Svētdiena, 16. jūlijs – festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” noslēgums – izstādes atklāšana no plkst. 12:00 līdz plkst. 14:00. Ēdienkartē Līgatnes Pavāru mājas pavāru gatavotā Nāriņu zupa un Ēdami mākoņi.

Projektu īsteno Ruckas mākslas fonds un zinātnes centrs Vitenparken, kas atrodas Norvēģijas zinātnes universitātes telpās. Projektu “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” (Nr. EEZ/2022/2/23) finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

#EEANorwayGrants #EEANorwayGrantsLatvia #artfoodnextgeneration #futurefoods

Aktuālā projekta informācija: www.next.rucka.lv

Saistītās ziņas

Īsfilma “Nākotnes kontūras” dokumentē jaunās paaudzes radošo potenciālu

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken sagatavojuši dokumentālu stāstu “Nākotnes kontūras”, iezīmējot bērnu un jauniešu radošo potenciālu cīņai ar šodienas un nākotnes krīzēm. Jaunā paaudze caur īsfilmu iedrošina skatītājus iztēloties dažādus nākotnes scenārijus mūsdienās aktuālām problēmām un aicina veidot jaunas nākotnes kontūras ar mākslas starpniecību jau šodien.

Read more

Aicinām uz projekta noslēguma pasākumu un īsfilmas “Nākotnes kontūras” pirmizrādi

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken ielūdz uz projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” noslēguma pasākumu, kas notiks 2023. gada 6. novembrī plkst. 18:00 Kino Cēsis, Raunas ielā 12, Cēsīs un tiešsaistē Rucas Facebook lapā. Noslēguma pasākumā paredzēta projekta ietvaros tapušās īsfilmas “Nākotnes kontūras” pirmizrāde. Projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” festivāla ietvaros

Read more

Starptautiskā mākslas projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” īstenotāji aicina jauniešus pieteikties darbnīcām

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” ietvaros, laika posmā no 11. – 15. jūlijam, Cēsīs, Ruckas mākslas rezidenču centrā aicina jauniešus vecumā no 10 – 18 gadiem apmeklēt radošas darbnīcas. Bezmaksas darbnīcās kopā ar mākslas profesionāļiem, ekspertiem un pavāriem no Norvēģijas un Latvijas caur

Read more