Starptautiskā mākslas projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” īstenotāji aicina jauniešus pieteikties darbnīcām

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” ietvaros, laika posmā no 11. – 15. jūlijam, Cēsīs, Ruckas mākslas rezidenču centrā aicina jauniešus vecumā no 10 – 18 gadiem apmeklēt radošas darbnīcas. Bezmaksas darbnīcās kopā ar mākslas profesionāļiem, ekspertiem un pavāriem no Norvēģijas un Latvijas caur dažādām mākslas praksēm un kulinārijas eksperimentiem apspriedīs un modelēs nākotni caur mākslas un ēdiena prizmu.

Jauniešiem būs iespēja veidot 3D ēdiena skulptūras, mākslā pārstrādāt ēdienu pārpalikumus un kopīgi veidot interaktīvu spēli. 11. jūlijā ar mākslīgā intelekta palīdzību vizualizēsim līdz šim neredzētus nākotnes ēdienus un kopīgi tos pagatavosim. 12. jūlijā izmantojot polaroid fotogrāfijas un glezniecības tehnikas pētīsim dārza un mākslas noslēpumus. 13. jūlijā veidosim radošas apģērbu kompozīcijas no austersēnēm. 14. jūlijā kopīgi radīsim interaktīvu spēli par citplanētiešiem un invazīvo sugu Amerikas signālvēzi. 15. jūlijā veidosim jaunu ēdienkarti kosmosam un baudīsim Starptautiskajā kosmosa stacijā izaudzēto. Radošās darbnīcas aptvers vizuālās mākslas, performances, dizaina, audiovizuālo mediju mākslas, tehnoloģiju, bio-mākslas, vides zinātnes un gastronomijas jomas. Noslēdzoties darbnīcām, 16. jūlijā Ruckas parkā, Cēsīs tiks atklāta izstāde, kurā būs eksponēti bērnu un jauniešu radītie mākslas objekti, kas tapuši projekta laikā. Izstādes atklāšanā paredzēts arī kulinārais šovs.

“Aicinām jauniešus uz aizraujošām un garšīgām mākslas izdarībām nedēļas garumā. Esam sagatavojuši programmu ar brīnišķīgiem eksperimentiem, kas rosinās ne tikai radošumu, bet arī iekustinās jauniešu garšas kārpiņas un ļaus radīt, ēst, un ņemt mākslu līdz uz mājām,” norāda programmas koordinatore no Norvēģijas Zane Cerpiņa.

Savukārt, rudenī bērniem un jauniešiem būs iespēja saņemt “Apēd+Mākslu” mākslas komplektus, kuros būs apkopoti dažādi individuāli mākslas un kulinārijas eksperimenti. Komplektiem šobrīd var pieteikties projekta mājaslapā, saņemšanai visos Latvijas reģionos bez maksas. Pieteikties komplektam: https://next.rucka.lv/lv/dari-pats/

Projektu īsteno Ruckas mākslas fonds zinātnes centrs Vitenparken, kas ir daļa no Norvēģijas zinātnes universitātes. Projektu “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” (Nr. EEZ/2022/2/23) finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

#EEANorwayGrants #EEANorwayGrantsLatvia #artfoodnextgeneration #futurefoods

Aktuālā projekta informācija: www.next.rucka.lv

Saistītās ziņas

Īsfilma “Nākotnes kontūras” dokumentē jaunās paaudzes radošo potenciālu

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken sagatavojuši dokumentālu stāstu “Nākotnes kontūras”, iezīmējot bērnu un jauniešu radošo potenciālu cīņai ar šodienas un nākotnes krīzēm. Jaunā paaudze caur īsfilmu iedrošina skatītājus iztēloties dažādus nākotnes scenārijus mūsdienās aktuālām problēmām un aicina veidot jaunas nākotnes kontūras ar mākslas starpniecību jau šodien.

Read more

Aicinām uz projekta noslēguma pasākumu un īsfilmas “Nākotnes kontūras” pirmizrādi

Ruckas mākslas fonds un Norvēģijā bāzētais zinātnes centrs Vitenparken ielūdz uz projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” noslēguma pasākumu, kas notiks 2023. gada 6. novembrī plkst. 18:00 Kino Cēsis, Raunas ielā 12, Cēsīs un tiešsaistē Rucas Facebook lapā. Noslēguma pasākumā paredzēta projekta ietvaros tapušās īsfilmas “Nākotnes kontūras” pirmizrāde. Projekta “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” festivāla ietvaros

Read more

Aicinām uz festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” aktivitātēm Ruckas muižā

Festivāla “Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze” bērniem un jauniešiem ietvaros mākslinieki, eksperti, pavāri un radošo darbnīcu dalībnieki kopīgi modelēs nākotni caur mākslas un ēdiena prizmu. Katru dienu atklātajā stundā būs gaidāmi pārsteigumi un iespēja nobaudīt dažādus interesantus ēdienus un ēdiena eksperimentus. Aicinām pievienoties mums šajā radošajā ceļojumā!  No 11. jūlija līdz 15. jūlijam

Read more